16 Ocak 2010 Cumartesi

Yahşi Batı**

Sevgili okur;
Canına yandığımın 2010 'u bir hızla geçip gidiyor anlamadım vallahi.Bak en son ki yazım yılın son gününden.Hayret birşey ne zaman yeni yıla girdikte ne zaman 2 haftayı doldurduk farkına varamadım.Bu seneyle pek anlaşamıyacağız gibi görünüyor hadi bakalım neyse.

Geçen cumartesi Yahşi Batı'ya gittim.Bak onun değerlendirmesini yapıcağım yapamadım da.Ne zaman post yazmaya başlasam yarım kalıyor.Bir sürü yazmaya başlayıp da devamı gelmeyen post var.Ne kadar da yoğunmuşum.Ya da yazacak birşey bulamıyorum tam anlamıyla.Acaba bütün bir haftada anlatacak birşey bulamamak ne kadar iyi bilemedim.

Ne diyordum Yahşi Batı..
Aslında beklentimin altında bir film oldu.Cem Yılmaz'ı severim fakat Yahşi Batı'da onu ve tam anlamıyla nükteli espirilerini göremedim.Filmi belli bir keseye koyamıyorum.Ya çok yavaştı ya çok hızlıydı.Çoğu yerde ya sıkıldım ya da espirileri kaçırdım.

Küfüre gelirsek bildiğimiz Cem Yılmaz filmleri gibi aynıydı.Filmde boş kalan yerler küfürle doldurulmaya çalışılmış.Bu da biraz itici gözüktü bence.Ama bazı yerlerinde tebessümlerim oldu.Kahkaha atmaya zorlayamadım kendimi ne yazık ki.
Filmi beğenen arkadaşlarım oldu.Anlayacağımız gibi göreceli.Herkesin şaka anlayışına bakıyor aslında bu tür işler.

Bir de Avatar var gidilmeyi bekleyen.Gidilmeyi bekleyen diyorum çünkü bir çok kişinin beğenmesine karşın beğenmeyen de var.Onun için biraz geçiktim izlemekte sanırım.Bir başka mazeretim de bilim kurgu filmlerini hiç sevmem boş boş bakmaktan başka birşey yapmıyorum sinema da okur.Bana hitap etmiyor gibi ama yine de Avatar'ı izlemeyi deneyeceğim.

Umarım bir sonraki postta anlatabileceğim çok şey olur.Kendine iyi bak okur.lalala..

2 yorum:

Profösör dedi ki...

Sanat; etik ve estetik değerleri içermiyorsa, neye faydası vardır insanlık için anlayamıyorum doğrusu.

AydınKoza dedi ki...

Aslında bu anlayış değişir.Ülkeden ülkeye kişiden kişiye.Nasıl ki recep ivedik vizyona girdiği ilk günde büyük bir hasılatı yakalıyorsa bence film anlayışı çoktan değişmiştir.Ne yazık ki.

Bunlarda ilginizi çekebilir

Related Posts with Thumbnails